Telefon
WhatsApp
30 Ağustos Zafer Bayramı, Yozgat'da coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlama programı, ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine il protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımız katıldı. Çelenk Sunumu ve Tebrikat Töreni’nin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarımızın da katılımıyla coşkuyla kutlandı.

 

Ayrıca Yozgat Valisi  Ziya Polat'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı ⬇️

30 Ağustos destanı, istiklâl mücadelemizin dünyaya emsal bir zaferle taçlandığı gündür. Bu eşsiz zaferin ardında, yokluk ve imkânsızlıklar içinde bulunan aziz milletimizin bağımsızlık aşkı, kahraman ordumuzun fedakârlığı vardır. Bize miras bırakılan bu aziz vatanın bekası ve selameti için bugünün önemini idrak etmek zorundayız.

Zaferden kısa süre sonra kurulan Cumhuriyetimiz, küllerinden doğan bir devletin günden güne, yıldan yıla nasıl atılım gösterdiğinin, coğrafyasında nasıl önde gelen devletlerden biri olduğunun da resmini ortaya koymuştur. Bu gelişimi engellemek arzusuyla yanıp tutuşan herkese karşı dimdik ayakta duran Türkiye Cumhuriyeti, aydınlık ve güçlü yarınlara, sağlam ve kararlı adımlarla; köklerinden, tarihinden, gelenek ve göreneklerinden asla ödün vermeden ilerleyecek ve Gazi Mustafa Kemal’in dediği gibi “İlelebet payidar kalacaktır.”

Bu duygu ve düşüncelerden hareketle, 30 Ağustos’u bizler için zaferle, bağımsızlıkla özdeşleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin her bir ferdini, gözlerini kırpmadan canlarını veren aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Büyük Zaferin 99. yılında, tüm halkımızın ve şanlı ordumuzun her mensubunun Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzurla kutlayacağımız nice 30 Ağustos’lara milletçe birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı diliyorum.  30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!